Du är här: Kostym.eu | Nyheter | Guider | Klädkod mörk kostym

Klädkod mörk kostym

0 comments

in Guider,Kostymrelaterat

Mörk kostym som klädkod

Att ha mörk kostym som klädkod är väldigt vanligt i det moderna samhället när det inte ställs samma krav på att se proper ut. Att använda en den klädsel som är mörk kostym är väldigt brukligt på de flesta arrangemang som vill ha ett seriöst intryck men ändå inte är beredda att gå hela vägen och ha smoking eller högtidsdräkt.

 

Vad är dresscode mörk kostym? 

Klädkod Mörk kostym

Klädkod Märk kostym

När det bjuds till mörk kostym är det många som kliar sig i huvudet och undrar vad dom egentligen ska ta på sig, är det svart kostym som gäller eller kan man ha vilken mörk kostym som helst? Svaret är väldigt tydligt, är det klädkod mörk kostym så räcker det att kostymens färg är mörk.

Mörk kostym som klädkod på sommaren

Även om det är sommar och man i vanliga fall använder en ljus kostym så ändrar inte detta faktum att klädkod mörk kostym kräver att kostymens färg är mörk. Det går således inte bra med en ljus sommarkostym eller en mörk blazer till ett par chinos. Även fast det ibland kan vara pina att använda denna dresscode på sommaren är det de kraven man måste uppfylla.

Övriga plagg förutom själva kostymen

Bara för att det är dresscode mörk kostym betyder det inte att man får se ut hur som helst utöver kostymen. Att själva kostymen ska vara mörk ifall det bjuds till klädsel mörk kostym är såklart ett faktum som är något sånär självskrivet. Förutom detta ska skjortan vara vit, eller av ljusare färg. Det krävs även att slips eller fluga används. Även plastrong går bra för de kostymälskare som använder denna förlegade typ av halsprydnad.

Till klädkod mörk kostym används gärna ett par mörka skor för att bära upp kostymen och förgylla helhetsintrycket av klädkoden som tagits i bruk.

Vilken fluga eller slips säger klädkoden mörk kostym?

Man får bära vilken fluga, slips eller plastrong man vill till denna klädkod med ett få självklara undantag. Flugan får inte vara svart eller vit då dessa är mer eller mindre reserverade till andra klädkoder som frack och klädkoden smoking eller black tie. Att man inte dyker upp med en svart slips ifall det är klädkod mörk kostym är en självklarhet om man inte vill bli misstagen för att gå på sin egen begravning.

Vanligaste färgerna för klädkod mörk kostym

När det bjuds till mörk kostym finns det huvudsakligen tre färger på kostym som är socialt accepterade.

Svart kostym

En svart kostym är det vanligaste alternativet till klädkod mörk kostym eftersom det är den färg som allra flest förknippar med just mörk, att detta skulle vara den enda mörka färgen är såklart helt felaktigt. Så även om den svarta kostymen skulle var på kemtvätt är det ingen fara.

Mörkgrå kostym

Att använda en mörkgrå kostym är ett mycket smart drag om det bjuds till klädkod mörk kostym. På så sätt följer man den gyllene medelvägen och har en alldeles lagom fin och mörk kostym på sig. Bara för att kostymen är mörkgrå betyder det inte att den måste vara tråkig, tvärt om är det ofta mörkgråa kostymer som har störst variation i strukturen på tyget och även har mycket olika ränder och mönster.

Mörkblå kostym

Den mörkblåa kostymen känns lite förlegad i dagsläget när den ofta förknippas med sjömän och dyiga dubbelknäppta kostymer. Anledningen är självklar, den klassiska sjömansblazern eller club-blazern är en dubbelknäppt kostym av mörkblå färg.

Previous post:

Next post: