Du är här: Kostym.eu | Nyheter | Kostymdelar & varianter | Kostym Dam

Kostym för affärskvinnan

Att ha en dam kostym till jobbet som kvinna visar på att man är självsäker och vill se lika professionell ut som herrarna i deras kostymer. Många gånger är det väldigt stilfullt att komma med en kostym som dam. Tänk bara på hur man använder kostym som dam.

 

 

Skillnaden hos dam kostymer

Kostym Dam

Kostym Dam

Det finns en rad skillnader mellan kostymer som vänder sig mot herrar och kostymer för damer. Kostymer för damer är skurna på ett helt annat sätt än kostymer som herrar köper. En kvinnas kropp är som bekant relativt olik mannens och kräver därför en helt annan typ av kostym. Kostym dam är inskurna väldigt kraftigt längst midjan och ger även mer utrymme för damens barm.

Byxorna sitter vanligtvis mycket närmare benen på dambyxor till damkostymer. Herrkostymer har ofta mycket rakare ben än kostymer till damer. Tygen hos kvinnokostymer är oftast mycket tunnare och lättare.

Generellt sett kan man säga att kostymer för kvinnor är lite mer utsmyckade och har lite fler finesser än de kostymer som är till för herrar. Till exempel har damer oftast mycket mer axelvaddar, helt i motsats till en engelsk kostym.

Dam kostym på fest

Det är noga att välja tillfällen när man som dam har kostym. När det gäller dresscode som tillexempel klädkod mörk kostym så är det brukligt att kvinnan har klänning. Bjuds det till mörk kostym kan man komma i en damkostym eftersom detta är en ganska vardaglig klädsel om man jämför med högtidsdräkt som kräver lång klänning för damerna.

Starka signaler med kostym dam

Att komma som kvinna till en arbetsintervju med en kostym ser mycket professionellt ut. Det tyder på att kvinnan vill bli tagen på samma sätt som männen. Kvinnor som i jobbet har mycket ansvar och behöver se extra professionella ut använder ofta en dam kostym.

Mode kostym dam

Det har på senare tiden blivit mode med kostymer även på damer. Detta är något som bör uppmärksammas då det finns otroligt många snygga kostymer. Alla borde bära kostymer eftersom det är ett plagg som lyfter personerna och ger många extra självförtroende då de ser mycket stiliga och korrekta ut.

På damer har det varit väldigt vanligt att använda kavaj i olika situationer. En kavaj som gärna matchas med en tight kjol eller ett par jeans. Denna lite mer vardagliga look är ett steg på väg mot införandet av kostym för damer. I framtiden kommer kostym för damer att vara mycket vanligare i och med jämställdhetens uppmärksammande fokus och även de mer generella klädkrav som ställs på såväl damer som herrar.

Kostym klär damen

Det finns ingen anledning för damer att inte köpa snygga kostymer. Snygga kostymer är klädsamt för såväl damer som herrar och borde användas mycket mer frekvent oavsett kön på den som köper kostym billigt.

Previous post: